Internationalisering

Met het Programma Internationalisering richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op de bevordering van de internationale positie van de Nederlandse ontwerpsector. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde en geïnitieerde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Internationalisering.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail team Internationalisering:
internationalisering@stimuleringsfonds.nl

Of bel via +31 (0) 10 4361600

facebook

<
Internationalisering

Open Call Mentorship Building Beyond

27 september 2021

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Prins Claus Fonds organiseren samen het programma Building Beyond. Ben jij een maker, ontwerper, kunstenaar, denker of architect uit Afrika en heb je interesse in een mentorprogramma? Kun je de toekomst van je stad opnieuw bedenken door middel van ontwerp en creatieve probleemoplossing? Dit is een uitnodiging om met ons mee te dromen.

Let op: deze oproep is beëindigd.

In deze oproep nodigen we je uit om de toekomst van de openbare ruimte, gemeenschap en functionaliteit op een groeiend continent te definiëren door de ingebeelde mogelijkheden van je gelokaliseerde contextualiteiten te activeren.

Over de hele wereld groeien stedelijke centra en jongerenpopulaties snel, maar nergens meer dan op het Afrikaanse continent. Met een toenemende bevolking, polariserende samenlevingen, antropogene klimaatverandering en toenemende ongelijkheid; we hebben dringend behoefte aan nieuwe perspectieven en duurzame oplossingen voor nu en de toekomst. We hebben radicale ideeën nodig die geworteld zijn in de gemeenschap en zorg. Ideeën van hoop die nieuwe realiteiten dromen.

Bij het Prins Claus Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geloven we in het maken van ruimte voor nieuwe generaties makers die actief dominante machtsstructuren uitdagen en nieuwe methoden aandragen om met gemeenschappen in contact te komen. Wij geloven in het creëren van ruimte voor unieke perspectieven op de wereld en in het versterken van de opwindende toekomstbestendige oplossingen die jij hebt voor jouw community. Ons standpunt is dat deze kritische ontwerppraktijken en creatief gedreven oplossingen nieuwe vormen van activisme kunnen katalyseren, verandering kunnen stimuleren en eigenaarschap kunnen versterken.

Deze overtuiging vormt de kern van Building Beyond, een nieuw mentorprogramma voor individuen uit Algerije, Benin, Burkina Faso, Burundi, Egypte, Ethiopië, Democratische Republiek Congo, Ghana, Kenia, Libië, Mali, Mauritanië, Marokko, Mozambique, Niger, Nigeria, Oeganda, Rwanda, Senegal, Somalië, Tanzania, Tunesië, Tsjaad, Zuid-Afrika en Zuid-Soedan.

Met Building Beyond vormen we een ruimte waar jij en jouw peers kunnen nadenken over de toekomst van jouw community. Dit is een alternatieve onderwijsstructuur die gericht is op het bevorderen van thought leadership, het bevorderen van kriticiteit en het herkaderen van op ontwerp gebaseerde praktijken. Dit programma maakt deel uit van een langer gesprek over hoe creatieve praktijken die geworteld zijn in lokaliteit, community, queertheorie, dekolonialiteit en/of intersectionele benaderingen ons kunnen leiden naar nieuwe perspectieven en frissere methodologieën, evenals transformatieve stedelijke agenda's kunnen promoten over hoe we de wereld bewonen en ons continent. We nodigen makers, ontwerpers, kunstenaars, denkers, architecten en degenen die daar tussenin werken uit om zich bij ons aan te sluiten.

Lees hier meer over de open oproep (in het Engels) en hoe hiervoor in te dienen.