Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail team Onderwijs via:
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

Albeda innovation mindset

team

10 juni 2018

Interactie ontwerper Jeffrey Braun (Afdeling Buitengewone Zaken) en ruimtelijk ontwerper Joost Dingemans (Staalslagerij) zijn bij het Albeda in Rotterdam met de ontwerpopgave voor een 'innovation playground' voor docenten en studenten aan de slag gegaan.

Het ontwerpteam constateert dat innovatie verder gaat dan alleen het gebruik van nieuwe 'technologische snufjes'. De gewenste innovatie vraagt meer om een bepaalde manier van werken. Om tot deze nieuwe manier van werken te komen is volgens het team een innovatieve mindset bij docenten nodig én een duidelijk herkenbare en flexibele ruimte. Het team stelt voor om samen met het Albeda design sprints te doorlopen met als doel een breed gedragen 'Albeda Innovatie Mindset' (AIM) aan te wakkeren. Daarnaast zal er een 'experimenten-zone' gecreëerd worden: een zichtbare plek voor Albeda waar innovatie en experiment centraal staan en fouten mogen worden gemaakt. Een plek die bovendien flexibel is en overal kan worden opgebouwd. Bestaande innovatietrajecten van Albeda leggen de basis voor gebruik en programmering van de 'experimenten-zone'. Docenten en studenten die aan de innovatietrajecten zijn verbonden dragen activiteiten aan. Aanvullend op de experimenten-zone vormt een kennisbank een belangrijke tool voor de bestendigheid en overdracht van innovatie, opgedane kennis en interessante leervormen.