Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail Team Onderwijs via:
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

Campus - Cité

team

09 juni 2018

De Ruimdenkers zijn met een ontwerpend onderzoek gestart op de nieuwe locatie van Rijn IJssel: de Velpercampus. Het ontwerpend onderzoek richt zich op het ontwikkelen van een inspirerende leer/werkomgeving voor de twee grote onderwijsclusters: Creatieve Industrie en Techniek & ICT.

De Ruimdenkers onderzoeken hoe de meerwaarde van de nieuwe locatie en de mogelijkheden voor interdisciplinair beroepsonderwijs die het biedt, optimaal kunnen worden benut door de verschillende opleidingen van deze twee onderwijsclusters. De ambitie is vorm te geven aan 'het leven' (cité) op de campus, door veiligheid en herkenbaarheid te genereren binnen een steeds veranderende, dynamische en attractieve context. Dit doen De Ruimdenkers door een proces op te starten van interactieve samenwerking met betrokken stakeholders, waarmee ze gaandeweg interventies zullen ontwerpen die programmatisch, ruimtelijk, tijdelijk of permanent van aard kunnen zijn. De Ruimdenkers streven hierin naar de realisatie van een collectief bewustzijn; sociaal, programmatisch en fysiek. Dit collectief bewustzijn, is de basis of de verankering van een persoonlijke verbinding met de plek.