Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

De Agora in praktijk

team

10 juni 2018

Anne Makkink (architect en stadmaker), Alex van de Beld (architect) en Ronald van Asselt (vastgoed strateeg) onderzoeken samen met het Friesland College het 'Agora model' van René Gude als basis voor een flexibele leeromgeving.

Een eerste onderzoek resulteerde in een 'Agora-model' voor het vastgoed van het Friesland College in Leeuwarden en Heerenveen. Het Agora-model bleek de mogelijkheid te bieden om verschillende ambities van het Friesland College te verbinden. Vervolgens verkent het ontwerpteam verdergaand of het Agora-model de juiste koers biedt voor een vastgoedstrategie van het Friesland College. Een vastgoedstrategie voor het Friesland College dient ruimte te bieden aan de volgende vier ambities: sociale verbinding met buurt en stad, fysieke relaties intern en extern, toekomstbestendigheid van het onderwijs, en sociale, economische en ecologische duurzaamheid (global goals). De resultaten van het onderzoek informeren een lange termijn vastgoedstrategie voor alle lagen van het Friesland College, die aan deze vier ambities voldoet.