Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

De creatieve werkplaats als sociale leeromgeving

team

10 juni 2018

Social label ontwerpt arbeid. In samenwerking met ontwerpers en begeleiders van werkplaatsen ontwikkelt Social label een design-productlijn op maat om mensen op te leiden in vakmanschap. Zo kunnen mensen die langs de zijlijn staan via design weer volwaardig meedoen in onze maatschappij. Want als mensen iets moois maken, dat kunnen tonen, zorgt dat voor arbeidstrots, eigen waarde en een extra stimulans om terug te komen in de maatschappij.

De Social label producten worden gemaakt door werkplaatsen verspreid door heel Nederland. Ontwerpers en werkplaatsen - zowel in zorg, onderwijs als maakbedrijven - verbinden zich aan het platform van Social label om samen de beweging naar een mensgerichte (maak)economie te stimuleren. Samen delen van kennis en creativiteit om te groeien naar werk waar iedereen zelfvoldoening en een mooi product voor terug krijgt.

Social Label Lab
Doel is om het Social Label Lab in Den Bosch, een vrijplaats te laten zijn voor experiment en onderwijs te betrekken om praktijkopgaves buiten school mogelijk en zichtbaar te maken. Een lab voor een andere kijk op werken, leren en meedoen via de kracht van design en communicatie. Social Label werkt hierin samen met mbo-instellingen Koning Willem I College, Summa College/School 23 en Helicon, maar ook met Werkcarrousel, Reinier van Arkel, Cello zorg, Amarant groep, RIBW Brabant, ASVZ zorg, Stichting maatschappelijke opvang.

Op 15 mei 2018 opende Koningin Máxima het Social label Lab in Den Bosch.