Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

Oproep aan mbo-instellingen | Leeromgeving van de toekomst

15 juni 2017

In het ontwikkeltraject Leeromgeving van de toekomst werken onderwijsinstellingen samen met ontwerpers aan huisvestingsvraagstukken voor toekomstgericht beroepsonderwijs. In de zomer van 2017 riep het Stimuleringsfonds mbo-instellingen op deel te nemen aan dit traject en hun eigen specifieke huisvestingsopgave in het dienen.

Let op: deze oproep is gesloten. Deelname is niet meer mogelijk.Over leeromgeving van de toekomst
De veranderingen in het onderwijs leiden tot nieuwe vragen over de omgeving waarin het leren plaatsvindt: over het klaslokaal, het schoolgebouw, de locatie van het schoolgebouw in een stad of in een regio, maar ook over de voortschrijdende mogelijkheden van de digitale leeromgeving. In samenwerking met het onderwijsveld kunnen ontwerpers nieuwe visies, werkwijzen of toepassingen introduceren. Het ligt immers in hun aard om te experimenteren en om kennis en methoden uit verschillende bronnen vrijelijk te combineren.

Voortgang
Om samen met ontwerpers te kunnen werken aan concrete huisvestingsopgaven, riep het Stimuleringsfonds mbo-instellingen op hun opgave in te dienen. Acht mbo-instellingen door het hele land werden geselecteerd. In januari 2018 zette het fonds twee open oproepen uit voor ontwerpers.

Lees hier meer over de voortgang van het ontwikkeltraject Leeromgeving van de Toekomst.