Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

School Excursie

24 oktober 2016

Stimuleringsfonds@DDW16: events

8e verdieping Veemgebouw (start rondleiding), Torenallee 86-02, Eindhoven

24-10-2016 12.00 - 15.00 uur

Het veranderend beroepenveld en de betekenis hiervan voor het beroepsonderwijs staat centraal in deze excursie door Eindhoven.

Laat u in Eindhoven rondleiden langs de werkplaats van Tom van Soest (StoneCycling), Thomas Vailly (Reconfiguration of a Tree) en andere vooraanstaande ontwerpers, die pionieren met nieuwe materialen en een vernieuwende kijk geven op bestaande productieprocessen.

Een bezoek aan de tentoonstelling Making School maakt deel uit van de excursie. Susanne Pietsch en Eireen Schreurs (De Ambachtsschool Revisited), Marco Broekman en Dingeman Deijs (FlexTest ROC) en Dirk Osinga en Jurgen Bey (De Werkplaats Centraal) gaan met de deelnemers in gesprek over de onderwijsomgeving die hoort bij dit veranderende beroepenveld.

Na afloop van de excursie is er de mogelijkheid om onder leiding van Astrid Kockelkoren (Stad als School | School als Stad) het schoolbordspel te spelen dat deel uitmaakt van de tentoonstelling Making School. Het spel heeft als doel op ludieke wijze de afwegingen inzichtelijk te maken die leiden tot een locatiekeuze van onderwijsgebouwen in hun omgeving.

Ontmoetingen tussen onderwijs en ontwerpveld
Deze excursie maakt onderdeel uit van het weekprogramma dat het fonds organiseert ter gelegenheid van de tentoonstelling Making School op de Dutch Design Week. In dit programma maakt het fonds door middel van workshops, lezingen, debatten en excursies inspirerende ontmoetingen mogelijk tussen het onderwijs en het ontwerpveld.

Klik hier voor het volledige weekprogramma.

Aanmelden
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. De inschrijving is gesloten.

Foto: Reconfiguration of a Tree Lex Pott for studio Thomas Vailly. Vailly geeft met zijn deconstructie van een dennenboom een nieuwe kijk op het productieproces en creëert zo nieuwe grondstoffen en afzetmarkten.