Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

School Excursie op Dutch Design Week

22 november 2016

Het veranderend beroepenveld en de betekenis hiervan voor het beroepsonderwijs stonden centraal in de School Excursie, die het Stimuleringsfonds organiseerde tijdens de Dutch Design Week 2016. Onderwijsprofessionals gingen langs het werk van Tom van Soest (StoneCycling), Thomas Vailly (Reconfiguration of a Tree) en Agri meets Design (Het Patécafé) met de volgende vragen: wat zijn de materialen en productieprocessen van de toekomst en welke ambachten en beroepen horen daarbij? Hoe kunnen we de aansluiting tussen de school en het beroepenveld versterken? Bekijk hier de video.

  • Making School
    De School Excursie was onderdeel van de expositie Making School tijdens de Dutch Design Week 2016. Making School onderzoekt de toekomst van beroepsonderwijs, en toont hoe kennis en kunde van de creatieve industrie hier aan kan bijdragen.