Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

School Lunch

25 oktober 2016

Stimuleringsfonds@DDW16: events

8e verdieping Veemgebouw, Torenallee 86-02, Eindhoven

12.00 - 14.00 uur

Tijdens deze bijzondere lunch op de Dutch Design Week gaan ontwerpers en onderwijsprofessionals in gesprek over de rol van creativiteit in de innovatie van voedselbereiding. Kunstenaars en ontwerpers bereiden 'food for thought' en inspireren zo om op een andere manier na te denken over de beroepen van de toekomst.

De lunch wordt verzorgd door Foodcurators. Zij ontwikkelen voedselconcepten die een visie geven op de toekomst van voedsel. Daarbij betrekken ze ook de maatschappelijke of culturele context van voedsel. Zo ontwierpen ze onder andere de Infinite Sausage Machine, een machine die gerechten of ingrediënten verwerkt en extrudeert op een lopende band. Infinite Sausage verwijst daarmee naar de wisselwerking tussen ambachtelijke voedselbereiding en de grootschaligheid van de voedselindustrie. Schuif aan en laat u inspireren!

Ontmoetingen tussen onderwijs en ontwerpveld
Deze lunch maakt onderdeel uit van het weekprogramma dat het fonds organiseert ter gelegenheid van de tentoonstelling Making School op de Dutch Design Week. In dit programma maakt het fonds door middel van workshops, lezingen, debatten en excursies inspirerende ontmoetingen mogelijk tussen het onderwijs en het ontwerpveld.

Klik hier voor het volledige weekprogramma.

Aanmelden
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. De inschrijving is gesloten

Foto: Infinite Sausage Machine by Angeline Swinkels