Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs

School Workshop

28 oktober 2016

Stimuleringsfonds@DDW16: event

8e verdieping Veemgebouw, Torenallee 86-2, Eindhoven

28-10-2016 12.00 - 15.00 uur

In deze workshop gaan docenten en leerlingen samen actief aan de slag en bouwen aan eigen apparatuur om het makersonderwijs mee te verrijken.

Onder leiding van ontwerper Daniel de Bruin worden de grenzen van het Makersonderwijs opgerekt voorbij het digitale maken met een diversiteit aan digitale en analoge gereedschappen. Hij onderzoekt hoe innovatie gestart kan worden door een makende verkenning en wordt hierin bijgestaan door Waag Society en MakerSchool.

Om 14.30 uur start er een rondleiding door de tentoonstelling Making School. Marc Coenders (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) en Karien Vermeulen (Waag Society) lichten de projecten aan u toe, aansluitend presenteren leerlingen en docenten de resultaten van die dag.

Ontmoetingen tussen onderwijs en ontwerpveld
Deze workshop maakt onderdeel uit van het weekprogramma dat het fonds organiseert ter gelegenheid van de tentoonstelling Making School op de Dutch Design Week. In dit programma maakt het fonds door middel van workshops, lezingen, debatten en excursies inspirerende ontmoetingen mogelijk tussen het onderwijs en het ontwerpveld.

Klik hier voor het volledige weekprogramma.

Aanmelden
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. De inschrijving is gesloten.

Foto: Ontwerper Daniel de Bruin ontwikkelt en bouwt zelf 3D printers.