Onderwijs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema onderwijs. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de leeromgeving en het verkennen van nieuwe onderwijsconcepten door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Onderwijsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Onderwijs:
Jetske van Oosten
Gabriella Fiorentini
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Onderwijs
  • Foto: Maarten van Haaff.

School Workshop op Dutch Design Week

14 november 2016

In School Workshop bouwden leerlingen onder leiding van ontwerper Daniel de Bruin robots die hun leven kunnen helpen. Door zo snel mogelijk over te gaan tot het maken van een prototype, ontdekten ze hoe ze de ideeën die ze in hun hoofd hebben in het echt kunnen uitwerken. Met deze hands-on mentaliteit, die voorbij gaat aan het digitale werken, willen organisatoren Waag Society en Makerschool docenten laten zien hoe ze het maken kunnen inzetten binnen het onderwijs.Making School
De School Excursie was onderdeel van de expositie Making School tijdens de Dutch Design Week 2016. Making School onderzoekt de toekomst van beroepsonderwijs, en toont hoe kennis en kunde van de creatieve industrie hier aan kan bijdragen.
deel link
  • Ontwerper Daniel de Bruin met leerlingen aan de slag. Foto: Maarten van Haaff.

  • Foto: Maarten van Haaff.