<
subsidies / open oproepen

Oproep tot deelname Transmediale Festival 2017

Onderzoekt jouw werk de grens tussen mens en technologie en heb je interesse om je werk te presenteren tijdens het Transmediale Festival in Berlijn? Makers en organisaties op het terrein van digitale cultuur die worden geselecteerd door dit kunst-, cultuur- en technologiefestival, kunnen aanvullend een vergoeding krijgen voor de productionele kosten plus hun reis- en verblijfkosten vanuit het Stimuleringsfonds. Voorstellen zijn mogelijk voor artistieke projecten, performances, installaties, screenings, maar ook voor workshops, netwerkbijeenkomsten en presentaties van publicaties. Ook theoretische bijdragen zijn welkom.

Deze oproep is beëindigd, meer over de geselecteerde ontwerpers en resultaten vind u op de kennispagina digitale cultuur.


Transmediale Festival 2017
Het Transmediale festival viert in 2017 haar 30e editie. Dit jaar vindt het festival over een langere periode plaats en op diverse locaties in Berlijn (2 februari - 5 maart). Transmediale 2017 richt zich in het bijzonder op speelse, kritische en speculatieve artistieke exploraties van het thema Ever Elusive. Onder deze noemer onderzoekt het festival de steeds vager wordende grens tussen de menselijke en niet-menselijke (technologische) ecologie. Hart van het festival is de tentoonstelling Alien Matter, samengesteld door curator Inke Arns. Het festival richt zich daarmee op de transformerende context van mediakunst en digitale cultuur die zij de afgelopen drie decennia heeft onderzocht en gepresenteerd. Nadere informatie over de opzet en thematiek van Transmediale 2017 verschijnt binnenkort op de website van het festival.

Indienen bij Transmediale
Het indienen van een voorstel kan uitsluitend via het Open Submission Platform van de Transmediale. Om kans te maken op een bijdrage van het Stimuleringsfonds moeten reis-, verblijf- en productiekosten worden opgenomen in de begroting. De sluitingsdatum voor het indienen van voorstellen bij de Transmediale is 15 september 2016. De selectie van de ingediende voorstellen doet de artistieke leiding van het Transmediale Festival.

Subsidie
Maximaal 8 door de Transmediale geselecteerde deelnemers ontvangen een bijdrage van het Stimuleringsfonds. Deze bijdrage is bestemd voor zowel de productie op het festival als reis- en verblijfskosten van de deelnemer. Het fonds reserveert een bedrag van €18.000. Van elke individuele subsidie wordt €1.000 ingezet om de productie op het Transmediale Festival mogelijk te maken.

Doelstelling
Met het mogelijk maken van Nederlandse projecten op het Transmediale Festival beoogt het Stimuleringsfonds makers de ruimte te geven tot het opbouwen en versterken van duurzame internationale relaties en netwerken.

Procedure
De geselecteerde voorstellen ontvangen subsidie op basis van de Deelregeling E-cultuur. Bij projecten die zijn geselecteerd door het Transmediale Festival wordt de betreffende deelnemer gevraagd om een formeel subsidieverzoek bij het Stimuleringsfonds in te dienen. De deelnemers krijgen hierover bericht zodra de selectie bekend is. Voor informatie over deze oproep tot deelname kan je contact opnemen met Joris van Ballegooijen, Secretaris Deelregeling E-cultuur, j.vanballegooijen@stimuleringsfonds.nl.

Verdere informatie

Om subsidie te ontvangen moet je zijn ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om je na de selectie alsnog in te schrijven.
Het fondsbureau neemt contact op met de geselecteerden.

Foto: Jonathan Gruger