Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde in de Regeling Talentontwikkeling. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Daarnaast start het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in 2021 met Bouwen aan Talent een nieuwe ondersteuningsmogelijkheid waarmee een intensief samenwerkingstraject van drie maanden tussen ervaren ontwerpbureaus en startende ontwerpers of makers wordt gefinancierd.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail team Talentontwikkeling via:
talentontwikkeling@stimuleringsfonds.nl

Mail team Bouwen aan Talent via:
bouwenaantalent@stimuleringsfonds.nl

facebook

<
Talentontwikkeling

51 beurzen Talentontwikkeling toegekend

02 september 2021

Jaarlijks biedt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie opkomend designtalent de vrije ruimte om zich te richten op artistieke en professionele groei. De lichting van 2022 is onlangs door de selectiecommissie bepaald. Er waren 51 beurzen beschikbaar.

Na een voorselectie uit 190 portfolio's in de eerste ronde van de Regeling Talentontwikkeling en vier scout nights waarin 45 jonge makers zichzelf aan een jury presenteerden, beoordeelde de selectiecommissie in de tweede ronde 81 ontwikkelplannen. De commissie, bestaande uit Angelique Spaninks (voorzitter), Paul Amoksi, Paulien Bremmer, Aiman Hassani, Lotte van Laatum, Harriët Mbonjani, Hellen van Rees, Tim Terpstra en Simone Trum selecteerde hieruit 51 plannen. 13 van hen doorliepen de selectieprocedure via de scout nights. Alle geselecteerden ontvangen ieder € 25.000 en krijgen zo de kans om hun artistieke praktijk het komende jaar verder te ontwikkelen, zowel artistiek als professioneel. In de beoordeling heeft de commissie gelet op de kwaliteit in doel en opzet van het ontwikkelplan, omgevingsbewustzijn en positionering van de praktijk binnen het vakgebied en in maatschappelijke context, ontwikkelvermogen, en tot slot de mate waarin het ontwikkelplan en voorgestelde activiteiten bijdragen aan het ontwikkelen van een onderscheidende en betekenisvolle praktijk binnen de creatieve industrie.