Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Alessandra Covini (Studio Ossidiana)

€ 25.000

Alessandra Covini studeerde in Milaan en Lissabon en behaalde haar master Architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Als architect is Covini gefascineerd door de transformatie van materialen door invloeden van buitenaf maar ook door de tijd. In haar ontwikkelplan geeft Covini aan dat zij zich wil richten op het experimenteren met materiaal en het maken, omdat deze aspecten in haar opleiding aan de TU nog niet uitputtend aan bod zijn gekomen.

De eerste studie naar materiaalmetamorfose in dit kader is 'Petrified Carpets'. Het onderzoek richt zich op de relatie tussen het oriëntaalse tapijt en architectuur en leidde tot een serie betonnen objecten. In het onderzoek benadert Covini het tapijt als een architectonisch archetype, in tegenstelling tot de gebruikelijke Westerse benadering als interieurstuk of aankleding. In nomadische culturen is het tapijt een centraal onderdeel van het huis en heeft ook een functie in religie; het is een abstractie van de tuin en een representatie van het paradijs op aarde. In de directe leefomgeving van de nomade wordt artistieke productie, rituelen en beeldverhalen ingezet om het spirituele met het dagelijkse te verbinden. Covini meent dat deze aspecten ook door de architectonische discipline geadresseerd moeten worden. Daarnaast onderzoekt en ontwikkelt Covini zogenaamde tuin-tapijten. Dit zijn abstracties van de tuin die in beton gegoten worden met de aarde als mal.

Covini richtte samen met Tomas Dirrix Studio Ossidiana op om met behulp van materiaal experimenten de architectonische discipline te verkennen. De focus ligt hierbij op transponeren van theoretische concepten naar gematerialiseerde creaties.

website

www.studio-ossidiana.com