Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Gabey Tjon a Tham

€ 25.000

Gabey Tjon a Tham studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met een Master in ArtScience. Ze creëert installaties die door middel van bewegende machines, licht en geluid ruimtes transformeren tot zintuigelijke omgevingen die inspelen op de beleving van de waarnemer. Hierbij ontstaan choreografieën die zowel een mechanisch als natuurlijk karakter hebben. Zij ontwikkelt hiervoor technieken en geeft mechanische sculpturen vorm die verschillende materialen belichamen en zich op diverse poëtische niveaus manifesteren.
Ze wil de kinetische licht- en geluidsinstallatie 'Red horizon' verder ontwikkelen. Deze bestaat uit een veld van dubbele pendules waarin gedurende een onbepaalde tijd verschillende collectieve expressies ontstaan. De experimenten die hieruit voortkomen wil zij onder meer voortzetten tijdens een residencies bij STEIM in Amsterdam en Werktank in Leuven. Tijdens deze residencies wil ze haar kennis vergroten op het gebied van cybernetics en complexe systemen.
Tjon a Tham gaat tevens samenwerken met wetenschappers en kunstenaars aan het project 'Jumping power plant', waarbij fysieke energie wordt omgezet naar licht. Het project is geïnitieerd door Stichting Hopestep Japan, een organisatie bestaande uit Japanners die woonachtig zijn in Nederland en zich bezighouden met kwesties die zijn ontstaan sinds de Sendai zeebeving op 11 maart 2011.

website

www.gabeytjonatham.com