Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Ivan Henriques

€ 25.000

Ivan Henriques behaalde in 2011 zijn master Artscience aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, te Den Haag. Natuur, wetenschap en technologie zijn altijd bronnen van inspiratie geweest voor Henriques. In zijn onderzoek streeft hij naar het vinden van een balans tussen natuur en technologie – hij gelooft dat natuur een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de technologische wereld. In de afgelopen 5 jaar ontwikkelde hij diverse werken die gebaseerd zijn op dergelijke concepten zoals het heruitvinden van het milieu, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, hybriden vormen van levende organismen en machines, techno-wetenschappelijke mutaties en 'tools' om samen te kunnen smelten met natuurlijke systemen.

In zijn artistieke praktijk laat Henriques machines een dialoog aangaan met levende organismen, en maakt hen één – een kinetische sculptuur – die een weg tussen de evolutionaire ontwikkeling van machines en natuur illustreert en een nieuwe kant op stuurt. In zijn werk bestudeert hij levende systemen en verkent hij hybride vormen van natuur en (technologische) cultuur, waarbij hij nieuwe vormen van communicatie tussen de mensheid en andere levende organismen creëert.

Henriques heeft samengewerkt met ingenieurs van de Technologische Universiteit in Rio de Janeiro, met wetenschappers van het Laser Lab aan de Vrije Universiteit Amsterdam en met wetenschappers van het Laboratorium van Microbiële Ecologie en Technologie – LabMET in Gent, gespecialiseerd in waterbehandeling en microbiële elektriciteit, om nieuwe werken te ontwikkelen en om het onderzoek naar antropogene omgevingen, interactiviteit en communicatie tussen micro-organismen te verdiepen.

website

ivanhenriques.com