Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling
  • Revolve, foto: Iris Uffen

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Joris Strijbos

Joris Strijbos

€ 25.000

Joris Strijbos combineert van verschillende thema's uit de wetenschap, technologie en kunst en legt relaties tussen communicatie systemen, emergente systemen, theorieën uit de biologie en andere wetenschap. Dit leidt tot audio-visuele en kinetische installaties. Strijbos maakt media installaties en performances die tot stand komen door een proces dat start met het afbakenen van een specifiek onderzoeksveld. De focus ligt hierbij vaak op organische structuren en organisatieprincipes. In het werk “Phase=Order” bijvoorbeeld ligt de focus op de patronen die ontstaan bij het zwerm gedrag van vogels of vissen. Strijbos bouwt veel modellen en door experiment en interactie met deze ontstaan toevalligheden die leiden tot nieuwe wegen en uiteindelijk een installatie. Deze praktische aanpak in relatie met het zoeken naar theoretische achtergronden zorgt voor een contant evoluerend proces.
In zijn ontwikkelplan beschrijft Joris dat hij aandacht wil besteden aan de theoretische achtergronden van zijn interessegebieden. Hij verwacht dat het theoretisch onderzoek aanknopingspunten zal geven voor nieuw werk. Hij richt zich hierbij specifiek op communicatie en interactie met het publiek van zijn installaties. Daarnaast wil Strijbos anderen laten reflecteren op zijn werk. Dit kunnen mensen zijn met kennis van kunst, artificiële intelligentie of zwermgedrag. Naast kennisverdieping richt Strijbos zich ook het verbeteren van zijn schrijvende kwaliteiten. Ook praktisch gezien wil de maker zich ontwikkelen, door bijvoorbeeld een cursus metaalbewerking.

website

jorisstrijbos.nl