Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Karel van Laere

€ 25.000

In 2012 studeerde Karel van Laere aan de Performance opleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Tevens studeerde hij New Media Arts aan de Taipei National University of Arts,Taiwan (2013). Van Laere werkt als kunstenaar op de grens van performance, film en technologie. In zijn werk plaatst hij menselijke en mechanische beweging naast of tegenover elkaar en onderzoekt deze. Met een team van geluidsontwerpers, filmmakers en producenten werkt hij het komende jaar aan diverse projecten in binnen- en buitenland.
Vanuit zijn studio in Den Haag werkt Van Laere momenteel met een klein team aan de korte film 'Largo' die in maart 2016 in première gaat in EYE Amsterdam tijdens het festival Cinedans. In 'Largo' wordt een weerloos lichaam gevolgd dat wordt voortgesleept door verschillende omgevingen in Nederland. De beelden worden ondersteund met geluidsopnames van interviews met mensen die leven met verlamming. In het kader van vooronderzoek heeft Van Laere zich afgelopen november 24 uur lang aan een tafelblad vast laten zetten om te ervaren hoe het is om van top tot teen immobiel te zijn. Van deze 24 uur is een registratie gemaakt, 'Paralysis', die eveneens vertoond zal worden in EYE Amsterdam.
Tevens gaat Van Laere drie maanden lang als artist in residence werken in Taipei aan het nieuwe werk 'mind your step'. Voor dit werk zal hij de beweging en het gedrag van mensen op een roltrap in Taipei vastleggen en onderzoeken: Een moment van rust in een hectische wereldstad als Taipei. 'Mind your step' wordt eind 2016 op meerdere plekken in de openbare ruimte in Nederland vertoond.