Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Lisa Konno

€ 25.000

In 2014 studeerde Lisa Konno af aan de Artez Institute of Arts met een Bachelor in Mode Ontwerp. Voor haar examen collectie 'Extended Materials' onderzocht ze manieren om de levensduur van kledingstukken te verlengen door textielafval als de voornaamste inspiratiebron en materiaal voor haar collectie te gebruiken.

Momenteel zoekt Konno manieren om ontwerp, het verkrijgen van materiaal, productie en verkoop van kleding te innoveren. Ze streeft ernaar een ander pad in de mode te bewandelen en werkt aan projecten die het huidige mode systeem uitdagen. Ze wil de optimistische, leuke en altijd veranderende blik die mode kan brengen niet los laten, maar wil de mode-industrie verlossen van diens onethische manieren.

In 2015 presenteerde ze haar debuut collectie 'For the Workers' tijdens Fashion Week. Deze collectie was een 'anti-sweatshop statement' die erop gericht was mensen attent te maken op de omstandigheden van de 'fast fashion' industrie en om bij te dragen aan ideeën over hoe mode wel sociaal en milieuvriendelijk kan zijn. Beelden van de ramp in de fabriek in Bangladesh werden digitaal gedrukt op de kledingstukken op een abstracte manier. De materialen werden aangepast waardoor de schokkende beelden omgevormd werden tot esthetische abstracte prints - visuele metaforen voor de wijze waarop de afzichtelijke aspecten van de mode-industrie worden verborgen.

Momenteel werkt Konno aan 'Yours Truly', een project dat in januari tijdens Amsterdam Fashion Week gepresenteerd wordt. De collectie nodigt mensen uit deel uit te maken van het productieproces. De waarde van kleding wordt zo herwonnen door de drager van het kledingstuk bij de productie ervan te betrekken.

website

www.lisakonno.com