Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. De deadline van 2019 was 6 maart. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Roxanne Minten
Sharvin Ramjan

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Liselore Frowijn

€ 25.000

Liselore Frowijn studeerde in 2013 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten met een Bachelor in Fashion Design met de collectie 'Afternoon of a Replicant'. Met deze collectie won zij in 2013 de Frans Molenaar prijs en werd ze in 2014 verkozen tot finalist bij de Internationale modewedstrijd Hyėres International Festival de la Mode. Aldaar won ze de Prix Chloé met een ontwerp dat zij voor het modemerk maakte.
In de zomer van 2013 liep ze stage bij het innovatie team van het textiel bedrijf Mantero Seta S.p.A in Como, Italië. Ze werkte daar onder andere aan de ontwikkeling van exclusieve geverfde stoffen voor cliënten in het hoogste segment van de mode industrie zoals Prada, Chanel, Kenzo en Gucci. Vervolgens heeft ze gewerkt voor verschillende bedrijven zoals Vlisco waar ze een mode collectie ontwikkelde die gebaseerd is op Igbo textiel. Ze keerde daarna weer terug naar Mantero Seta als creative director van de Mantero 1902 Archive collectie. Bij Mantero kreeg ze volledige creatieve vrijheid en werkte autonoom met het Mantero archief en nieuwe seizoensgebonden thema's. Zowel het concept als de colorcards en de grafische lay-out werden door haarzelf ontwikkeld.
Frowijn werkt met de hand ontworpen stoffen en aan de basis van elke collectie ligt een onderzoek naar materiaal en dessin. Zij put inspiratie uit kunst, muziek, vrienden en indrukken opgedaan uit het nieuws en films. Haar collecties zijn als schilderijen waarbij elke 'look' opgebouwd is uit diverse lagen waarbij transparante materialen een eclectisch spel spelen met de voor- en de achtergrond.
Het komende jaar zal Frowijn zich toeleggen op het professionaliseren van haar eigen merk. Ze zal haar zichtbaarheid bij de (inter)nationale pers en haar internationale netwerk vergroten. Onlangs is haar merk goedgekeurd door de commissie van Mode A Paris (de organisatie achter Paris Fashion Week) en zal worden toegevoegd aan de officiële kalender van de aankomende 'pret-a-porter' Fashion Week. Op 1 maart zal Frowijn een nieuwe, grotere collectie presenteren met ongeveer 22 looks, een significante kans om de (internationale) zichtbaarheid van het merk te vergroten. Frowijn is van mening dat de beste manier om verandering te bewerkstelligen in de mode van binnenuit is, en streeft ernaar om deel uit te maken van de mode industrie zoals deze is. Dit jaar zal ze gebruik maken van materialen die zij in haar omgeving vindt, onder andere afval afkomstig uit textiel fabrieken. Ze wil hiermee de nadruk leggen op een onontkoombare benadering die iedereen die in de ontwerp industrie werkt zal moeten omarmen omwille van het milieu.

website

www.liselorefrowijn.com