Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Stëfan Schäfer

€ 25.000

Stëfan Schäfer is ontwerper en onderzoeker. In 2012 studeerde hij af aan het Sandberg Instituut met een Master in Design. Met zijn werk verkent hij het gelijktijdige bestaan van het virtuele en het fysieke en richt zich daarbij met name op het vormgeven van persoonlijke identiteit en hoe deze verschuift in diverse media. Het werk van Schäfer resulteert onder andere in een muziek genre, instrumenten voor beeldproductie of tastbare objecten die elk een directe link tussen het virtuele en het fysieke leggen. Zijn werk bestaat voor een groot deel uit onderzoek. Desalniettemin zijn de resultaten eveneens belangrijk voor zijn onderzoek, met als doel een dialoog met het publiek aan te gaan en ontwerp met andere beroepen met elkaar te verbinden.
Het komende jaar zal Schäfer zich toeleggen op de rol van digitale technologie in relatie tot de dood. Hij zal hiervoor samenwerken met Emily West (BS Sociale Anthropologie, PHD Medicijnen) onder de naam Digital Death Drive. Samen verkennen ze de notie van het voortdurende zelf en leggen daarbij een verband tussen het einde van het fysieke leven en de digitale voortzetting daarvan. Schäfer zal het digitale hiernamaals, vermenigvuldigde post-mortem zelven, verschuivingen in rouwrituelen en groepen en nieuwe manieren om te herinneren die beïnvloed zijn door technologie. In het kader van zijn onderzoek zal hij met professionals uit verschillende beroepsgroepen in gesprek treden, zoals begrafenisondernemers, kunstenaars en ontwikkelaars om zo meer inzicht in het onderwerp te krijgen en hierop te reflecteren. Schäfer zal verschillende kunstwerken produceren (zoals 'Dance of Digital Death after Hans Holbein') en zal lezingen geven over zijn onderzoek aan diverse instituten (zoals hij deed in Oktober 2015 bij het IMPAKT Festival in Utrecht). Het onderzoek, de discussies en de documentatie van kunstwerken en lezingen zullen uiteindelijk samenkomen in een publicatie dat zal voortbestaan in een digitaal hiernamaals.

website

www.stefanschafer.net