Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Studio KNOL (Celine de Waal Malefijt + Jorien Kemerink)

€ 25.000

Studio KNOL (Celine de Waal Malefijt + Jorien Kemerink) legt zich toe op het vertellen van ruimtelijke verhalen. Beide studeerden in 2013 af aan de master Vacant NL van het Sandberg Instituut. De studio bouwt letterlijk een parallelle wereld om zo bepaalde ontwikkelingen in de samenleving ter discussie te stellen en vooral ervaarbaar te maken. Het fictieve karakter van hun onderzoeksprojecten biedt ruimte aan alternatieve verhalen, maar evengoed leveren de werken interessante inzichten op. Een voorbeeld is 'Pencil vs Pixel'. Het project dat de studio in 2015 realiseerde, is een ruimtelijk onderzoek dat een blik op het klaslokaal van de toekomst werpt. Studenten kregen les in een omgeving die van 100% analoog naar 100% virtueel ging. Het gedrag, de beleving en de leerhouding van de studenten werden zorgvuldig geanalyseerd door een socioloog. Ook bestudeerde de studio 25.000 mensen tijdens de Dutch Design Week in de expositie 'Collective [Ir]Rationality', en deed daarmee grootschalig onderzoek naar het gedrag van de massa.
Het komende jaar zal Studio KNOL zich richten op het professionaliseren van de sociaal-ruimtelijke werkwijze, die zij gaandeweg heeft ontwikkeld. In samenwerking met een onderzoeksgroep in Delft willen zij het fenomeen Quantum-verstrengeling vertalen naar een hotelervaring, en daarmee een fictieve blik werpen op een toekomst met onvoorstelbare technologische mogelijkheden. Ook wil Studio KNOL een manifest schrijven waarin haar manier van werken uiteengezet wordt.

website

www.studioknol.com