Talentontwikkeling

Met het programma Talentontwikkeling richt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zich op het ontdekken en stimuleren van nieuwe en gevestigde talenten. Op deze pagina leest u meer over de resultaten van dit programma.

Per jaar is er één aanvraagronde. Klik hier voor de geselecteerde makers en ontwerpers van de afgelopen jaren.

Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijze van het programma Talentontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

contact

Mail het projectteam Talentontwikkeling:
Marieke Ladru
Sharvin Ramjan
Carlijn Limburg

facebook

<
Talentontwikkeling

Deelregeling Talentontwikkeling → Talentontwikkeling

Thomas Kuijpers

€ 25.000

Thomas Kuijpers heeft in 2009 zijn BSc Vormgeving behaald aan AKV St. Joost en is in 2011 nogmaals afgestudeerd aan dezelfde academie met een master fotografie. Kuijpers onderzoekt hoe beeld en tekst worden gebruikt om narratieven over ware gebeurtenissen te creëren. Met een grote interesse in de wijze waarop de representatie een gebeurtenis wordt geconstrueerd, zijn de werken van Kuijpers met name gebaseerd op recente gebeurtenissen en bevragen ze de waarde van beeld en het hedendaagse gebruik van beeld.

Het onderzoek van Kuijpers naar deze gebeurtenissen begint normaliter met het verzamelen van informatie omtrent het onderwerp. Van daar uit zoekt hij naar een rode draad, een fragment of een kleine metafoor die de wijze waarop het verhaal verteld wordt prijs geeft. Dit verzamelde onderzoeksmateriaal vormt de basis van het werk en wordt niet zelden onderdeel van het werk zelf.

Vanuit deze basis kan alles gebeuren. De uitkomst van het onderzoek wordt een drager voor werken die reageren op de onderzochte gebeurtenis. Binnen deze benadering is de vorm altijd ondergeschikt aan het concept van deze reactie. Soms is het resultaat een boek, soms een film, een kledingstuk of een tekening. Vaak is het herschikte onderzoeksmateriaal op zich in staat om de wijze waarop het onderwerp wordt verbeeld te bevragen.

Door simpelweg te wijzen op tegenstrijdigheden in het verhaal, onvolkomenheden in de verbeelding of door scherpe en kritische opmerkingen te maken over de wijze waarop het verhaal gepresenteerd wordt, wil Kuijpers een alternatieve blik bieden op verhalen en beelden die alom bekend en alomtegenwoordig zijn.

website

www.thomk.nl