<
toekenningen

Regeling Internationalisering → Tentoonstelling

Beijing Design Week 2013: Salon/BJ

Stichting SALON/

€ 18.480

SALON/ is een platform voor design, mode, kunst en cultuur, waar zowel jonge, opkomende talenten als gevestigde ontwerpers en kunstenaars hun werk presenteren. Tijdens de Beijing Design Week (26 september - 3 oktober 2013) vestigt SALON/ zich in de wijk Dashilar. In deze traditionele hutong zijn op verschillende locaties installaties te zien van zestien Nederlandse ontwerpers en Chinese ontwerpers en kunstenaars. SALON/BJ streeft ernaar de interactie tussen de ontwerpers, bewoners, publiek en ruimte te stimuleren, waarbij het proces en de ervaring centraal staan.

Nederlandse deelnemers SALON/BJ in BJDW: Chris Kabel, NOMAN, Klaas Kuiken, Dieter Volkers, Sander Wassink, Ernst van der Hoeven, Frank Bruggeman, Eric Roelen, Femke de Vries, Conny Groenewegen, Desiree Hammen, Borre Akkersdijk, rENs, Elisa van Joolen, Jan Rothuizen.

Chinese deelnemers SALON/BJ in BJDW: Lava, Petrofsky & Ramone, Biin Shen, CYJO, Li Yongling, Nathan Zhang charity & design, Hutopolis, Dooling Jiang, Yuan Yuan, Henny van Nistelrooy, T-D-Z-W (Lee Xibin/Yao Ye).

SALON/BJ is een initiatief van SALON/ dat werd opgericht in 2010 door Gijs Stok en Manon Schaap, met de ambitie om de dialoog tussen design, mode, kunst en cultuur te versterken. Daarnaast wilt SALON/ inzicht geven in de diepere lagen van de creatieve disciplines en nieuwe vormen van creatief ondernemerschap.

SALON/BJ is onderdeel van het programma van gaststad Amsterdam. Dit project is ondersteund met een bijdrage door het Stimuleringsfonds vanuit de Deelregeling Internationalisering.

Tentoonstelling te zien van: 26 September – 3 October
Locatie: Dashilar
Officiële opening: woensdag 25 september | 16:00 – 22:00; locatie: Dashilar

website

www.salon1.org