<
toekenningen

Deelregeling Internationalisering → Open oproep

Kaapstad World Design Capital 2014 - Common Methods Craft in Production

Agata Karolina en Matylda Krzykowski

€ 20.000

Common Methods: Craft in Production is een uitwisselingsproject tussen Nederlandse en Zuid Afrikaanse ontwerpers geïnitieerd door Agata Karolina en Matylda Krzykowski. Zij richten zich op het bevorderen van de relatie tussen ontwerpers, ambachtslieden en fabrikanten.

De eerste editie van Common Methods: Craft in Production vindt plaats in Kaapstad, Zuid Afrika tijdens de World Design Capital 2014, in de maanden juli en augustus. Gedurende een periode van zes weken zullen drie teams bestaande uit Nederlandse en Zuid Afrikaanse ontwerpstudio's, ambachtslieden en fabrikanten, samenwerken om producten te ontwikkelen die gebruik maken van lokale productiemethodes en materialen.
Iedere week zullen de teams presentaties geven. Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling die het samenwerkingsproces toont. Dit alles zal plaatsvinden in The Bank, een collectief van ontwerpstudio's gevestigd in Kaapstad waar geïnteresseerden langs kunnen komen om te zien hoe het project groeit.

Met Common Methods willen Agata Karolina en Matylda Krzykowski bijdragen aan de ontwikkeling van netwerken om kennisverdieping en –uitwisseling tussen culturen binnen de ontwerppraktijk en de industrie tot stand te brengen. Het project is door de organisatie van Kaapstad World Design Capital 2014 en het International Council of Societies of Industrial Design (ICSID) onderscheiden met de officiële Black Badge status voor erkende projecten tijdens de World Design Capital 2014.

Dit project is ondersteund naar aanleiding van de >> Eenmalige Open Oproep: deelname manifestaties in Milaan, Kaapstad en Austin.

website

www.common-methods.com