<
toekenningen

Deelregeling Internationalisering → Open oproep

Kaapstad World Design Capital 2014 - Design & the Afterhours

Hennes Bernard

€ 10.000

Design & the Afterhours is een programma van workshops, performances, lezingen en een tentoonstelling van studenten van het Sandberg Instituut om de hedendaagse Nederlandse ontwerppraktijk te promoten in Zuid Afrika tijdens de World Design Capital 2014. Het project is geïnitieerd door Hennes Bernard, een Zuid Afrikaanse ontwerper die in Amsterdam is gevestigd. Hij ziet een duidelijk verschil tussen de autonome en sociaal-geëngageerde Nederlandse ontwerppraktijk en de Zuid Afrikaanse, die meer commercieel gericht is. Sociaal-maatschappelijke projecten kunnen in Zuid Afrika vaak alleen buiten de werktijden worden gerealiseerd: in the afterhours.

Design & the Afterhours is gericht op kennisuitwisseling en het ontwikkelen van netwerken. Het programma is thematisch verdeeld: e-scape, dat inzoomt op design en e-cultuur; Developing Worlds, die (kritische)projecten presenteert die relevant zijn voor ontwikkelingslanden en Making Hobbies, dat gericht is op medium. Bij ieder onderdeel worden activiteiten georganiseerd, zoals een workshop DIY Publishing en digitale distributie systemen. Doel van de activiteiten is de deelnemers te voorzien van handvaten om een autonome en onderzoeksgerichte ontwerppraktijk te kunnen onderhouden. Voor het programma zijn ook Zuid Afrikaanse ontwerpstudio's uitgenodigd.
Design in the Afterhours wordt afgesloten met een club-night performance door The Missing Channel, een autonome online platenlabel.

Dit project is ondersteund naar aanleiding van de >> Eenmalige Open Oproep: deelname manifestaties in Milaan, Kaapstad en Austin.

website

www.hannesbernard.com