<
toekenningen

Deelregeling Internationalisering → Open oproep

Kaapstad World Design Capital 2014 - In Performance Building Theater

P en M

€ 10.000

Uit een samenwerking van Duitse universiteiten, de stad Kaapstad en de lokale gemeenschap wordt sinds juli 2013 gewerkt aan een kinderen- en jeugdtheater in Langa, Kaapstad. Het gebouw wordt grotendeels zelf gebouwd door architectuurstudenten en de lokale deelnemers. Half 2014 staat de oplevering gepland. P en M haakt met het project In Performance – Building Theater hierop in door een theaterstuk te initiëren en te spelen voordat de deuren officieel open gaan, tijdens het bouwproces. De uitvoering wordt gerealiseerd in samenwerking met lokale deelnemers en jonge Nederlandse creatieve ondernemers: architecten, textiel designers, mode ontwerpers en performers.

Doel van het project is het proces van het bouwen te koppelen aan het gebruik. Daarnaast verbindt het project In Performance – Building Theater lokale sociale infrastructuur met een internationaal netwerk door de theatergroep in de context van de Kaapstad World Design Capital 2014 te organiseren. Dit kan zowel in Zuid-Afrika als ook in Nederland bestaande projecten van de deelnemers bevorderen en nieuwe kansen openen voor nieuwe samenwerkingen en ondernemingen.

Dit project is ondersteund naar aanleiding van de >> Eenmalige Open Oproep: deelname manifestaties in Milaan, Kaapstad en Austin.

website

inperformance.net