<
toekenningen

Deelregeling Talentontwikkeling

Philipp Kolmann

Philipp Kolmann is afgestudeerd aan de bacheloropleiding Food Non Food aan de Design Academy Eindhoven. In zijn praktijk staat het creëren van een meer duurzaam toekomstperspectief voor het voedselsysteem centraal. Komend jaar richt Kolmann zich op het ontwikkelen van een plantaardige kaas en het ontwerpen van een cultuur hieromheen, met als doel dit plantaardige product meer te verweven in onze eetcultuur. Volgens de ontwerper missen de meeste vegan kaassoorten de rijke geschiedenis die Europese kazen van zuivel wel hebben. Hij gaat hiervoor onderzoek doen naar het ontstaan van industrialisatie in de veehouderij. Dit in samenwerking met onderzoekers van de agricultuurafdeling op de Wageningen University & Research. Met een onderzoeksreis naar Japan wil Kolmann onderzoeken wat nodig is voor fermentatie op grote schaal. Met behulp van een onderzoeks -en communicatiebureau in Tokio kan Kolmann in contact komen met verschillende lokale experts van gespecialiseerde wetenschappelijke instituten. Verder heeft Kolmann een selectie aan experts voor ogen die aansluiten bij het plantaardige kaasonderzoek, onder wie Thomas Vailly, Marco Cagnoni, Age Opdam & Genneper Hoeve en Arne Hendriks. Kolmann vindt het belangrijk dat ook de jonge generatie toegang heeft tot deze kennis en hoopt met het ontwikkelen van een educatietraject meer bewustwording te creëren. De uitkomsten van het project worden gepresenteerd in een speculatieve installatie tijdens de Dutch Design Week en Slow Food events.

website

philippkolmann.com