<
toekenningen

Regeling Internationalisering → Open oproep

PICNIC @ Mexico en Brazilië

PICNIC

€ 10.000

PICNIC is een cross-media platvorm. Zij willen zich verder internationaal positioneren door de realisatie van PICNIC activiteiten in Mexico en Brazilië in 2014, in samenwerking met lokale partijen. Er is in beide landen interesse in duurzame groei met nadruk op sociale innovatie. Daarbij wordt de toegevoegde waarde van de creatieve industrie onderkend en gestimuleerd. Tijdens de verkenning zal een delegatie van PICNIC afreizen naar Mexico City, Rio de Janeiro en Sao Paulo om daar gesprekken te voeren met lokale stakeholders en PICNIC te presenteren aan potentiële financierders in de private en publieke sfeer.

PICNIC@Mexico wordt ontwikkeld in samenwerking met CO_, een not-for-profit onderzoeks- en designplatform. Het programma zal bestaan uit een PICNIC Festival, een PICNIC Social Innovation Accelerator, een programma dat zich richt op Mexicaanse creatieve, sociale ondernemers, en een zogeheten PICNIC Social Innovation Mash-Up. Hier ontmoeten ambachtsmensen, designers en ondernemers uit Mexico en Nederland elkaar en ontstaan interdisciplinaire samenwerkingen en ontwikkelingen van nieuwe producten en diensten met een positieve impact voor de maatschappij.

De lokale partner van PICNIC in Brazilië is Nuvem Criativa, een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van projecten binnen de creatieve industrie. Kern van het bezoek is de kennismaking met de partner en haar netwerk en het presenteren van PICNIC aan de lokale stakeholders en potentiële financiers.

Dit project is ondersteund naar aanleiding van de >> Open Oproep: Verkennen Kansen Internationalisering.

website

www.picnicnetwork.org