<
toekenningen

Regeling Internationalisering → Open oproep

Verkenning kansen internationalisering in Zuid Korea

East West Education Center

€ 10.000

East West Education Center verkent de kansen en mogelijkheden voor opdrachten en samenwerkingen op het terrein van product design in Zuid Korea. Tijdens een bezoek aan Seoul wordt de vraag naar Nederlands ontworpen producten onder Zuid Koreaanse bedrijven in kaart gebracht.

Zuid Korea, een land dat vroeger zo hermetisch afgesloten was, is met een enorme inhaalslag bezig. In 2008 is de Seoul Design Foundation opgericht door de stad Seoul om de design industrie in Korea een boost te geven. Twee jaar later werd Seoul uitgeroepen als World Design Capital door ICSID (International Council of Industrial Design). Korea heeft de ambitie de 'design hub' van Azië te worden.

Vanuit deze context wil East West Education Center een kleine delegatie vooraanstaande Nederlandse productontwerpers naar Zuid Korea sturen tijdens de Seoul Living Design Fair (26 - 30 maart 2014). Deze reis biedt de mogelijkheid in contact te komen met Koreaanse bedrijven, designers en media en te peilen wat de belangstelling is voor Nederlandse design producten. Tegelijk brengt East West Education in kaart welke concrete samenwerkingen er mogelijk zijn tussen Nederlandse en Koreaanse designers.

Dit project is ondersteund naar aanleiding van de >> Open Oproep: Verkennen Kansen Internationalisering.

website

www.east-westedu.com