Zorg

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema zorg. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de zorg- en leefomgeving door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten. Lees hier meer over de achtergrond, het budget en de werkwijzen van het programma Zorghuisvesting.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over zorg, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail het projectteam Zorg:
Jetske van Oosten
Nazanin Hedayati
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Zorg

25 nov: Werksessie Chronisch Gezond

11 november 2019

Op maandag 25 november organiseren het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Agis Innovatiefonds de werksessie Chronisch Gezond. De werksessie vindt plaats in het kader van de Open Oproep Chronisch Gezond. Met deze open oproep nodigen het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Agis Innovatiefonds ontwerpers uit om samen met partijen uit zorg, welzijn en/of gezondheidsdomein te werken aan meer mensgericht producten, interventies of gezondheidsconcepten.

Helaas is het niet meer mogelijk om aan te melden voor de werksessie.

Chronisch ziek? Nou en! Zo zou het moeten zijn: met of zonder chronische aandoening een aangenaam leven leiden. In Nederland zijn er steeds meer mensen die een chronische aandoening hebben. Wat helpt mensen met (nog g)een chronische aandoening in de uitvoering van hun alledaagse activiteiten, opdat zij het leven kunnen leiden dat ze graag zouden willen? Bijvoorbeeld thuis, op het werk of in gesprek met de hulpverlener. Welke rol spelen initiatieven van buiten de zorg- en welzijnsorganisaties in de ondersteuning van vitaliteit en gezondheid? En wat creëert beweging in het systeem zodat het beter aansluit op de persoonlijke behoeften van mensen?

Wilt u:

ontdekken wat ontwerpkracht voor u(w organisatie) kan betekenen?
meer informatie over de Open Oproep Chronisch Gezond
kennismaken met potentiële samenwerkingspartners voor deelname
samen aan de slag met uw eigen vraagstuk

datum: maandag 25 november
tijd: 9.00 - 13.00 uur
locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX Utrecht

programma
09.00 - 09.30 inloop
09.30 - 10.00 welkom en toelichting Open Oproep Chronisch Gezond
10.00 - 10.45 workshopronde 1: vragen staat vrij
10.45 - 11.15 Meet the Designers: upclose and personal
11.15 – 12.00 workshopronde 2: de blik vooruit
12.00 – 12.20 plenaire terugkoppeling
12.30 – 13.00 lunch, en prijsuitreiking Bert Huiskamp innovatieprijs

routebeschrijving
Klik hier voor een routebeschrijving. Villa Jongerius ligt op loopafstand van station Utrecht (circa 10 minuten). Indien u met de auto komt kunt u parkeren bij de Jaarbeurs P2 direct tegenover de villa. Er zijn uitrijkaarten beschikbaar voor € 10,00 per uitrijkaart.


Foto bovenaan: Sander van Wettum