Zorg

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt zich al lange tijd bezig met het thema zorg. Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van de zorg- en leefomgeving door de inzet van ontwerpers. Op deze pagina vindt u de opgedane kennis uit ondersteunde projecten.

Aanmelden nieuwsbrief
Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over zorg, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

contact

Mail team Zorg via:
Nazanin Hedayati
of bel: +31 (0) 10 4361600

<
Zorg

Loop-Met-Me-Mee app | Arzu Ayikgezmez en Marlou de Jong

team

06 juli 2017

De Loop-Met-Me-Mee app is een verhalende wandelapp voor de toekomstige generatie ouderen. Arzu Ayikgezmez en Marlou de Jong ontdekten dat mensen met lichte dementie vaak een wandelingetje maken aan de hand van zeer persoonlijke herkenningspunten, die zij gebruiken als navigatie.

De ontwerpers ontwikkelden een app - gekoppeld aan GPS - waarmee mensen met en mensen zonder dementie een eigen route kunnen maken. Door de wandelroutes (street-view beelden) en verhalen (audiofragmenten) vast te leggen creëren gebruikers op een leuke manier hun eigen hulpmiddel voor als hun geheugen achteruit gaat. Ook kan je je laten verrassen door wandelingen met verhalen van anderen. 'Waar verschillende wandelroutines elkaar kuisen ontstaan mogelijkheden voor toevallige ontmoetingen en sociale interactie', stellen de ontwerpers.

Beeld: Sofie van Greevenbroek

  • Marlou de Jong en een buurtbewoner nemen een persoonlijke route op voor de test-applicatie.

  • Tijdens de eindpresentatie van Dementie in de openbare ruimte op 20 juni werd de Loop-Met-Me-Mee getest door de aanwezigen.